LEGEA VOLUNTARIATULUI 2014 PDF

LEGEA VOLUNTARIATULUI 2014 PDF

Presedintele Traian Basescu a promulgat luni Legea Voluntariatului. Astfel 23 iunie , de . Legea nescrisă a voluntariatului. Seminarul „Legea Voluntariatului 78/ – Provocări și soluții în aplicarea ei în lucrul cu voluntarii” – ONGFest Public. · Hosted by Federatia VOLUM. ulterioare, Legea privind reglementarea activitatilor de voluntariat in . nivelul anului universitar , iar numărul de cereri de cazare este de ).

Author: Arashishakar Gardalkree
Country: Portugal
Language: English (Spanish)
Genre: Science
Published (Last): 13 July 2016
Pages: 216
PDF File Size: 9.72 Mb
ePub File Size: 6.31 Mb
ISBN: 321-6-98031-565-9
Downloads: 86755
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Akinoshura

Un altfel de voluntariat: Nu inteleg cum o sa ajute legea asta pe cineva sa se angajeze.

voluntariatulhi Imi da impresia ca sunt oameni care cred ca de acum angajatorului o sa-i pese ca au adunat gunoiaie de pe marginea drumului cand concureaza pe un post de economist, avocat sau jurnalist, ca astea sunt la moda acum. Scuzati-ma, doamna Camelia, dar pare ca nu stapaniti arta cititului, nu de altceva, da sa nu pareti inculta.

De data asta o sa explic: Nu m-am legat niciunde de meritele voluntariatului ci de meritele acestei legi. Altfel spus, intrebarea mea pentru dumneavoastra, care pare ca detineti mai multa informatie ca mine, este in ce fel o sa-mi schimbe mie, ca angajator, impresia fata de un potential angajat faptul ca acesta primeste pentru voluntariat o hartie in plus?

Daca abstractizez putin as putea crede ca sunteti de parere ca dimplomele de licentiat in drept, economie sau jurnalism au si ele valoare, nu? Asadar, putem discuta ideea, nu persoana, cum e civilizat? Si repet, nu vad cum o sa schimbe impresia angajatorului faptul ca voluntariatul va fi rasplatit suplimentar cu o hartie. Si nu vad nici cum poate cineva sa ia hartia aia in serios. Cine ii verifica pe cei care o emit? O sa faca ITM-ul controale, sa vada cine chiar aduna gunoaie si cine doar se plimba?

Organizatiile studentesti astfel o sa-si poata justifica activitatea. Justificarea e o hartie care nu adauga valoare si nu dovedeste decat ca a fost cineva binevoitor sa puna o semnatura si o sampila, pe merit sau nu.

  DOOMSLAYERS INTO THE LABYRINTH PDF

Este oficial. Voluntariatul va fi recunoscut ca experienţă profesională

Imi cer si eu scuze daca voluntariatulii fost putin prea acid. Ca multi altii am adunat si eu gunoaie, poate nu destule si inteleg rolul voluntariatului intr-o societate sanatoasa. Inteleg si ca trebuie sa existe un cadru legal bine definit pentru activitatea de voluntariat.

Ce ma deranjeaza, si de unde si aciditatea, e ca exista oameni in ONG-uri si in presa care incearca sa vanda legea asta ca pe solutia la somajul tinerilor cu diplome care n-au habar pe ce lume traiesc dar spera sa fie lehea pe orice altceva legae munca in domeniu. Domnule Paraschiv, imi pare enorm de rau sa vad ca dumneavoastra inca nu ati auzit de “soft skills” si “hard skills”.

Va rog sa va informati putin despre aceste calitati, ca sa va dati seama de numeroasele avantaje pe care le poate obtine o persoana in urma voluntariatului. Indraznesc sa intreb daca dumneavoastra ati participat vreodata la o actiune de voluntariat precum: Si eu indraznesc sa intreb daca stapaniti cititul.

Si repet inca o data intrebarea, poate intelegeti: Pentru mine, ca si angajator, ce valoare aduce hartia care atesta ca o anumita persoana a facut voluntariat, atasata la CV-ul unde scrie ca persoana respectiva a facut voluntariat? Daca raspunsul e ca e o dovada atunci lehea intreb cum imi poate voluntarul,sau ONG-ul pentru care a activat, demonstra ca voluntarul a castigat ceva din activitatea respectiva?

Va dau eu si raspunsul redundant: Drept consecinta eu personal cand voi vedea un CV constituit in intregime doar din enumerarea unor activitati de voluntariat tangentiale cu domeniul de activitate, fiecare cu hartia atasata, ce parere initiala credeti 20114 imi voi forma despre voluntarlatului Doamna Hodorog, mai scriu si aici, poate observati diferenta deloc subtila: Mi se pare o prostie fara valoare recunoasterea voluntariatului drept experienta profesionala.

  CHROMA 6310 PDF

Este oficial. Voluntariatul va fi recunoscut ca experienţă profesională |

Vor veni normele de aplicare care stabilesc ca eu, posesor de SRL, trebuie sa chem neaparat la interviu, cu prioritate, pe cei care au mai multe hartii care dovedesc voluntariatul? Sau vor primi medicii salarii mai mari daca au multe hartii dinastea? Din moment ce detin acea hartie, angajatorul stie ca voluntariatulhi anumite abilitati. Lucrul in echipa, capacitatea de a scrie un proiect, calitati de leadership, bune abilitati pe comunicare. Lucruri care – in ultimul timp- devin rar intalnite.

Asta asa pe scurt, nu este ora necesara sa dezvolt. Si fara hartia aia nu-mi pot scrie in CV ca volujtariatului facut voluntariat, am avut responsabilitati si am dobandit niste abilitati? Imi pare ca nici dumneavoastra nu cititi in intregime ce scriu.

Activitatea in sine, voluntariatul, e un voluntaratului bun de trecut in CV.

Year: 2014

In urma unui interviu oricine isi va da seama daca respectivul a dobandit ceva abilitati utile. In plus, e posibil sa nu putem avea incredere nici macar ca a participat, pentru ca n-am vazut inca legea care specifica modalitatea prin care se verifica veridicitatea hartiilor.

Si nici nu are cum sa existe o modalitate prin care se verifica. Mergem oegea buna credinta?

La fel de bine mergeam si pana acum pe buna credinta cand vedeam inregistrate in CV-ul cuiva activitati de voluntariagului. In plus, daca pentru diploma de licentiat trebuie sa treci niste examene, pe hartia asta care recunoaste voluntariatul nu cred ca o sa vedem calificative, nu?

Domnul Paraschiv ati omis abilitatile pe care le primesti facand acest lucru!

Reuniune PSD acum 3 zile.